At det skulle ske lige her i foråret, at jeg faldt og slog mig alvorligt, er bare så ærgerligt. Det er jo sommer, og vejret er perfekt til at løbe i. Men det må jeg nok indse, at jeg ikke kommer til at gøre ret meget i de kommende måneder. Skaden, jeg pådrog mig, gik ud over min ryg. På en eller anden måde fik jeg fordrejet et eller andet i rygsøjlen, og jeg har haft meget svært ved at rette ryggen op. Jeg har også haft svært ved at gå. Jeg fik dog at vide af lægerne på hospitalet, at med lidt tålmodighed og ihærdighed med genoptræning og fysioterapi, så skal jeg nok komme til at kunne rette ryggen og gå og løbe igen.

Specialiseret fysioterapi

Min fysioterapeut i Valby – https://copenhagenphysio.dk/, som står for genoptræningen, er specialist i at behandle rygskader, og han er også meget optimistisk. Han er også lidt skrap. Jeg får nogle små øvelser, jeg skal lave derhjemme, men jeg får også besked på, at jeg ikke må overdrive det med at udføre dem. Højest i 20 minutter dagligt. Det er sådan set ok. Det går bare for langsomt. Jeg vil jo gerne være i fuldt vigør igen, så jeg kan nyde sommeren. Gå til koncerter, danse, være lige så mobil som mine kammerater. Jeg ved godt, at hvis jeg haster og maser for meget på, ja så kan der komme skader andre steder. Jeg ved også godt, at en skade ikke bare forsvinder fra den ene dag til den anden. Jeg ved, at ting tager tid. Og alt efter skaden – og den krop, der lider skaden – kan det tage kortere eller længere tid, inden skaden er væk igen.

I København

Min fysioterapeut er god. Jeg fandt ham efter at have været i genoptræning på hospitalet i et par uger. Jeg var nemlig utilfreds med den fysioterapeut, der behandlede mig der. Han virkede nærmest ligeglad. Jeg ved ikke, hvorfor. Så jeg gik på nettet og begyndte at undersøge, hvor jeg kunne komme i genoptræning – privat. Jeg søgte efter ”fysioterapi København” og fandt ham, jeg går hos nu. Jeg fandt flere forskellige, men valgte at kontakte ham, som jeg går hos nu. Han har en klinik ikke så langt fra hvor jeg bor. I Valby. Det betragtede jeg som en fordel. Det ville ikke være en lang kamp for mig at komme til behandlingerne hos ham. At det så viste sig, at han også er specialist i rygskader, er en kæmpe bonus for mig.

Det går bare fremad

Jeg har gået hos ham i lidt mere end en måned nu, og jeg synes, at jeg kan mærke, det går bedre med ryggen. Jeg føler mig generelt stærkere. Og jeg sætter pris på, at han hele tiden modificerer de øvelser, jeg skal lave, så jeg ikke bare går hen og falder i en dum og kedelig rutine. Det bedste er dog, at han forklarer mig, hvorfor jeg skal udføre øvelserne. Det er virkeligt rart at få den viden. Det er jo min krop, det handler om. Og med hans viden lærer jeg meget mere om, hvordan den fungerer.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *