I løbet af foråret og lige inden vi gik fra på sommerferie, besluttede jeg at droppe ud fra studierne. Jeg troede, at jeg skulle læse psykologi og finde et job. Men det har vist sig, at det slet ikke er mig. Jeg er ikke gearet til mangeårige studier. Og sandt at sige, så synes jeg, det er lidt kedeligt at læse om Freud, Fromm, Pavlov og alle de andre store psykologer. De har bestemt fat i mange spændende ting i deres skriverier. Men det bliver for meget teori efter smag. Det bliver for flyvsk. Jeg har brug for noget, der er mere håndgribeligt. Noget, der kan få mig til at se resultater.

Menneskers ve og vel

Jeg er interesseret i mennesker og deres psykiske ve og vel. Jo da. Og jeg kan også godt se nødvendigheden af at kende til psykologernes teorier og de værktøjer, de har udviklet. Jeg ville bare ønske, at der var meget mere praktik i studiet. Ikke så meget teori.
Jeg har derfor brugt min sommer på at overveje, hvad jeg så skal. Det har været svært for mig at beslutte, men jeg har faktisk valgt at tage en stresscoach uddannelse her: https://lifeconsulting.dk/stresscoach-uddannelse. Stress er jo ved at udvikle sig til en folkesygdom, og den kan blive årsag til alvorlige psykiske problemer, hvis en person ikke kommer i behandling.

Finansiering af uddannelsen

Uddannelsen, som jeg har fundet, skal jeg selv finansiere. Det bliver noget med at tage et lån, tror jeg. Jeg er ikke sikker på, at jeg kan få SU, men jeg kan se, at når jeg er halvvejs i uddannelsen, så er jeg faktisk kvalificeret til at tage et job som stressvejleder. Og hvis jeg kan få et job, så vil det bestemt hjælpe til, at jeg kan komme af med studiegælden, jeg er nødt til at tage lige nu. Selve uddannelsen varer i godt halvandet år. Jeg får travlt, men jeg ved, det bliver godt.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *